" />
Home / Coworking

Coworking

Coworking

Veel op de baan? Net een eigen onderneming op poten gezet? Of gewoon veel nood aan flexibiliteit? Onze coworking spaces zijn niet alleen het toonbeeld van inspirerend en kwalitatief kantoordesign, je vindt er ook de flexibiliteit en ruimte om efficiënt te werken.


Coworking is een nieuwe manier van werken

Coworking is een manier van werken waarbij ondernemers of freelancers een werkruimte en vooral veel inspiratie, kennis en positieve energie delen. Het idee bestaat sinds een vijftiental jaren en is ontstaan in de Verenigde Staten. Sindsdien is het overgewaaid naar Europa en kent de formule een overweldigend succes.De coworkers worden lid voor een klein bedrag per maand en maken gebruik van een flexibele of vaste werkplek – naargelang de gekozen formule – , met alle faciliteiten die erbij horen: wifi, printers, vergaderruimtes, koffie en thee enz.”

Waarom zit ‘Coworking’ zo in de lift bij steeds meer mensen?

Er is een groeiende groep mensen die behoefte heeft aan deze nieuwe manier van samen-werken. Een van de redenen is het ‘samen sterk zijn’. Coworking houdt een geheel spontane manier van netwerken in zich. Gelijkgezinden ontmoeten elkaar en dat biedt kansen, die er anders niet waren geweest. Je kan het ook ‘serendipity’ noemen: je vindt wat je nog niet eens aan het zoeken was.Dit vraagt uiteraard een actieve instelling, waar opleidingen, workshops en informele events aangeboden worden.Een ander groot voordeel van coworking is dat je niet eenzaam thuis hoeft te werken. Uitwisselingen zijn essentieel; ondernemen doe je niet alleen op je werkkamertje!Het is niet nodig om een langlopend en duur huurcontract te tekenen voor een kantoor of als je vaak moet reizen; tegen een klein bedrag beschikt men al over een werkplaats – ook parttime indien gewenst – in een moderne en stimulerende werkomgeving. De contracten zijn bovendien extreem flexibel indien de onderneming zich ontwikkelt, met nieuwe noden. Opzeggen of uitbreiden gaat heel gemakkelijk.”

Wat houdt de Coworking Week Belgium in?

“Alle coworking spaces van België worden in kaart gebracht. Het doel is de trend nog beter te leren kennen bij professionals. Alle locaties bieden een gratis testdag aan en interessante workshops en conferenties. Elke coworking space heeft bovendien zijn eigen look & feel en vaak ook een specifiek publiek; dé uitgelezen kans om de sfeer te gaan proeven en te praten met ervaringsdeskundigen.”

Wie organiseert de Coworking Week Belgium?

De Coworking Week Belgium is een gezamenlijk initiatief van alle Brusselse, Vlaamse en Waalse coworking spaces, zowel uit privé- als uit publieke sferen, allen met hetzelfde doel voor ogen.Er bestaat al een grote Europese conferentie, waar men veel uit kan leren, maar een Belgische bijeenkomst was er tot nu toe nog niet. Coworking zit zo in de lift, dat het moment gekomen is om krachten en ideeën te bundelen, ook buiten de muren van de coworking spaces.”

Top